I caféen har vi fokus på kost, sundhed og den gode dialog. Hver dag har vi gode samtaler med børnene omkring maden i caféen, kost generelt og alm. pli.
Vi synes at det er vigtigt at forberede børnene på maden ’ude i verdenen’ og hvordan man opfører sig når man spiser eller er ude at spise. I caféen rydder vi op efter os selv, siger tak for mad og giver en hjælpende hånd til dem der glemmer det.
Maden er varieret, da vi gerne vil lære børnene at der findes meget forskelligt mad og at mad kan smage forskelligt afhængigt af, hvordan man sætter det sammen. Derfor kan man også altid få en smagsprøve, inden man vælger om man køber.
Da vores fokuspunkter er på sundhed, kvalitet, økologi, og madspild, er eks. vores Toast lavet af fuldkornsbrød eller rugbrød. Mælkeprodukter er altid økologiske og ofte laktosefri. Kød har dyrevelfærdsmærket. Det er altid en mulighed at få et vegetarisk valg og ofte også et glutenfrit valg.
Vi sælger frugt, nødder, ostehaps, frugtstænger, saftevand og danskvand. I sommermånederne har vi slush ice og i de kolde måneder varm kakao. Dagens ret til 10.-, så der er altid en mulighed for at få en lille snack.
I aftenklubben er det altid muligt at købe et lille måltid, enten Dagens Ret fra om dagen, Toast eller Fransk Hotdog. I UK om onsdagen laver vi Fællesspisning, hvor de unge er med i køkkenet og hele processen.
Caféen er klubbens samlingspunkt, hvor vi hygger med musik, små konkurrencer og gode og sjove snakke.
De unge er med til at vælge Dagens retter og på den måde bliver der skabt et fællesskab og medbestemmelsen gør, at de bliver mere engagerede og nysgerrige på maden. I UK til fællesspisning, betyder det også at de lærer hele processen, planlægge, handle, lave maden, rydde op, vaske op o.s.v.
Caféen har åbent fra kl.13:30-16:45 og igen fra kl.17:30-21:30
Der serveres Dagens Ret fra kl.14-15:30
Vi har i år haft lavet en del flere plantebaserede retter til Dagens Ret uden at gøre opmærksom på det. Det er blevet taget imod med stor glæde og nysgerrighed, så det bliver vi ved med.
Vi vil gerne skrue ned for det animalske fedt og give børnene et sundt forhold til ’de farlige’ grøntsager, vegetarisk og vegansk mad. Igen, for os er det vigtigste at forberede børnene på den store verden og dertil hørende madverden, hvad mad gør ved kroppen og humøret 😊
Leslie & Faycal