Regler for sociale medier i Fritidscenter Islands Brygge

Facebook og andre sociale netværk

Facebook (og andre sociale netværk) er kommet for at blive. Enten i den form det er i nu eller en anden og sikkert meget mere udviklet form.

I erkendelse af at børnene jo blot kan gå 2 meter væk og logge på f.eks. Facebook på deres mobiltelefon, og i øvrigt snakker/chatter med hinanden og andre i hele verden, når de f.eks. spiller supermodel, counter-strike eller sims (bare for at nævne nogen af de steder, hvor der er multiplayer, og hvor man kan chatte, imens man spiller), mener vi, at det er bedre at tillade dette end at udstede et forbud.

Vi mener, at det er bedre, at vi kigger og lytter med, så vi kan være obs. på hvad der sker, og derved også kan vejlede, guide og give gode råd. Kun på denne måde kan vi være med til at forhindre at digital mobning opstår, og ikke kun er hensat til at være ”brandslukkere”, når mobningen ér sket og måske har foregået et langt stykke tid.  

Selvfølgelig har vi almindelige regler, så som almindelig pli og ordentlig opførsel over for hinanden - også på nettet.

Nogle gange oplever vi et meget hurtigt log ud eller sideskift på computeren. Dette tolker vi, som at der er foregået noget, der ikke er ok. Vi skrider straks ind overfor personen, og har man ikke en fornuftig forklaring, bliver man bedt om at forlade computeren. Dette, mener vi, er med til at skabe åbenhed og tillid til, at alle behandler hinanden ordentligt, og at man ikke går ind på ”ikke-ok” sider. 

Derudover gør vi børnene opmærksom på følgende:

Digitalmobning kan være forskelligt fra almindelig mobning fordi:

  • Mobningen kan nå en stor skare på meget kort tid.
  • De personer, der mobber, kan forblive anonyme.
  • Digital mobning kan ske, uden det er med vilje (eksempelvis misforstået ironi).

Den gode net / sms kultur

  • Sørg for at have din kode helt for dig selv.
  • Spørg om lov, inden du sender et billede af, eller skriver personlige oplysninger om, en kammerat.
  • Tænk dig godt om, inden du sender en sms eller skriver på Facebook. Når beskeden først er sendt, kan den ikke slettes.

Hvis der er forældre der ikke ønsker, at deres barn skal kunne bruge facebook i klubben, bakker vi naturligvis op om dette. Men vi er også klar til at tage en dialog med forældrene, både om hvad facebook egentlig er, og hvordan børnene bruger dette medie.